Skip to content

Възстановяване след криза

възстановяване след криза

Способността ни за бързо и качествено възстановяване след някоя криза е едно от основните качества на успешните предприемача.

Можете да се усъвършенствате вашата адаптивност и издържливост чрез нашата хибридна програма за изграждане на лидерски умения, базирана на моделиране на мисленето.

 

След всяка нощ идва ден, след зимата-пролет, след всяка криза има шанс за съживяване.

Способността ни бързо и качествено ще се възстановим след някоя криза е точно толкова важна, колкото и способността ни да оцелеем по време на кризата.

Дори по-важна, защото оцеляването се обезсмисля ако няма полза от него.

Поради същата криза, нашият свят се e променил и ние също сме се променили. Преходът към следващия етап изисква адаптивност, креативност и усъвършенстване на начина на мислене. Налага ни се да преодолеем страховете си, да трансформираме нашите архаични ограничаващи вярвания и да си изградим по-силно мислене. Необходими са ни повече устойчивост, вдъхновение и вяра.

 

Можем да се справим с предизвикателствата и да се възстановим по-бързо и качествено след всяка криза като започнем пълноценно да използваме ресурсите на собствената си психика и подсъзнание.

 

Един от начините да подобрите начина си на мислене и да развиете достатъчно умения е да преживеете серия от генеративни коучинг сесии. Тази усъвършенствана методология може да ви помогне да се справите с предизвикателствата в живота и да се възстановите бързо и ефективно след всяка криза.

 

Ако трябва да опишем процеса на моделиране на мисленето по прост и рационален начин, то той би изглеждал така:

Несигурността по време на каквато и да е криза убива мотивацията.

А откъде всъщност идва мотивацията?

Тя е следствие от силно вътрешно желание, копнеж, стремеж “да бъдеш”, “да имаш”, “да постигаш”. Няма ли силно вътрешно желание, няма и мотивация.

Логично е да се замислим откъде произлиза силното желание и как можем да го предизвикваме. Интуитивно чувстваме, че то се заражда някъде дълбоко в нас и носи голям заряд,

Силното желание променя вътрешната ни нагласа, вярванията и начинът ни на мислене.

А тези вътрешни промени своевременно се проявяват във външния свят под формата на различни резултати.

За да възстановим мотивацията си, трябва да предизвикаме у нас силно желание и страст в комбинация с други положителни емоции.

 

Емоции

Емоциите, те идват с яснота, стимулиращи вярвания и свобода да чувстваш. Емоциите са по-мощни от логичното и рационално мислене. Можем да се възползваме от тях, за да създадем желания начин на мислене и след това да предприемем подходящи действия, за да постигнем това, към което се стремим. Това е верижна реакция.

 

мислене > действия > резултати

Вътрешната ни нагласа определя нашите избори, поведение и качество на живот.

Това е причината, поради която личностното развитие и самоусъвършенстването са важен аспект от подхода към живота на най-успешните хора в света. За тях е важно да си поставят стойностни цели, да разширяват мирогледа си и интелигентно да осъзнават кои и какви всъщност са те.

И разбира се, да могат дързо и качествено да се възстановяват след каквато и да е криза, защото  знаят, че когато слънцето изгрее, трябва да могат да бягат…

 

“Всяка сутрин в Африка се събужда една газела, която знае, че трябва да надбяга и най-бързия лъв, за да оцелее. 

Всяка сутрин в Африка се събужда един лъв, който знае, че трябва да надбяга и най-бавната газела, за да не умре от глад.

Няма значение дали си лъв или газела, щом слънцето изгрее по-добре е да можеш да бягаш.” – Африканска поговорка

 

“Every morning in Africa, a gazelle wakes up.

It knows it must outrun the fastest lion or it will be killed.

Every morning in Africa, a lion wakes up.

It knows it must run faster than the slowest gazelle, or it will starve.

It doesn’t matter whether you’re the lion or a gazelle-when the sun comes up, you’d better be running.” ― Christopher McDougall, Born to Run: A Hidden Tribe, Superathletes, and the Greatest Race the World Has Never Seen